Suspensii si Articulatii

   Sistemul de suspensie este un mecanism care face legatura intre roti si caroseria autovehiculului. Sistemul de suspensie transmite uniform fortele (greutatea) ce actioneaza asupra vehiculului catre suprafata de rulare si in acelasi timp, il izoleaza de fortele ce apar dinspre calea de rulare, imbunatatind astfel confortul si manevrabilitatea acestuia.

     Elementele suspensiei sunt: arcurile si bara stabilizatoare, articulatiile si prinderile, amortizoarele, bucsele.

Rolul sistemului de suspensie.

Suspensia impiedica fortele venite dinspre suprafata de mers sa afecteze manevrabilitatea, performantele dar si confortul autovehiculului, suspendand caroseria la o distanta constanta fata de carosabil. Caroseria este astfel protejata de efectele socurilor produse de starea carosabilului.

Este bine de stiut ca, in oricare din urmatoarele situatii: franare, accelerare sau virare, sistemul de suspensie, trebuie sa-si pastreze fermitatea, mentinand in acelasi timp toate anvelopele in contact cu solul.

Arcurile si bara stabilizatoare – suporta greutatea vehiculului mentinand pozitia corecta a acestuia fata de drum (inaltime). Arcurile au si rolul de a prelua socurile provenite din imperfectiunea carosabilului.

Articulatiile si prinderile – fac legatura intre vehicul si carosabil, conducand forta de tractiune si mentinand rotile intr-o pozitie corecta in raport cu caroseria.Rolul amortizorului este de a asigura mentinerea unui contact bun cu suprafata de rulare, atenuand efectul vibratiilor rotilor si a caroseriei, din cauza denivelarilor din carosabil. Bucsele sunt piesele responsabile cu silentiozitatea masinii, izoland habitaclu de zgomotul de rulare.Buna functionare a acestor componente ale sistemului de suspensie, determina in mare parte gradul de confort al masinii, sporind astfel placerea de a conduce.

  Sfaturi specialistilor nostrii sunt urmatoarele:

  – Inlocuiti amortizoarele la fiecare 60 000 km deoarece performantele lor scad cu cresterea gradului de uzura;

  – Verificati starea suspensiei prin apasarea capotei in zona amortizoarelor. Daca se inclina prea mult si rapid intr-o parte sau alta, inseamna ca amortizorul sau arcul respectiv s-au slabit.

  – Schimbati amortizoarele in pereche cu arcurile si toate celelalte componente ale suspensiei. Inlocuirea unui singur amortizor nu este o solutie, deoarece autovehiculul va avea un comportament nefiresc si deosebit de periculos la rulare.

  – Inlocuiti componentele suspensiei cu produse originale, cu factura si garantie;

    Faceti verificarile si inlocuirile in service-uri autorizate.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis