Schimb ulei servo-directie

Servicii Profesionale pentru Sistemul de Servodirecție

Într-un mediu în care există o varietate de sisteme de direcție, de la cele complet electrice sau electronice la cele cu ulei de servodirecție, la CarClinicService suntem pregătiți să îți oferim servicii specializate pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului tău de servodirecție.

Majoritatea vehiculelor utilizează direcția hidraulică, care implică utilizarea unui ulei de servodirecție. Acest ulei este stocat într-un recipient dedicat și are nivelul său maxim și minim, între care trebuie menținut. Similar cu oricare alt fluid din compartimentul motor, uleiul de servodirecție are nevoie de înlocuire în două situații: la expirarea intervalului recomandat sau atunci când apar semne de disfuncționare. Notă importantă: uleiul de servodirecție are un interval de schimb, asemenea uleiului de motor. De obicei, acesta se schimbă la aproximativ 4 ani sau la 50.000 km. Dacă depășești acest interval, este esențial să programezi în service înlocuirea uleiului de servodirecție.

Rolul uleiului în acest context este vital. Pe lângă funcția sa hidraulică, acesta contribuie și la răcirea componentelor sistemului. Pompă de servodirecție se încinge în timpul funcționării, iar un ulei de calitate inferioară sau vechi, care și-a pierdut proprietățile de presurizare și răcire, poate suprasolicita pompa și poate duce la defecțiuni serioase. Același lucru este valabil și pentru caseta de direcție. Cu un nivel scăzut sau un ulei vechi, riști să deteriorezi atât pompa cât și caseta.

Înlocuirea uleiului de servodirecție nu este o investiție majoră, însă evitarea acestei proceduri poate duce la costuri semnificative în viitor. Atât pompa de servodirecție, cât și caseta de direcție au prețuri ridicate. De asemenea, trebuie să fii foarte atent când observi scurgeri de lichid de servodirecție, să verifici regulat nivelul acestuia și să nu conduci cu un nivel prea scăzut de ulei de servodirecție, deoarece riscurile sunt similare. Orice problemă care determină pierderea lichidului de servodirecție trebuie să fie remediată în timp util într-un service autorizat.

La CarClinicService, suntem pregătiți să îți oferim atât servicii de înlocuire a uleiului de servodirecție, cât și servicii de evaluare completă a sistemului tău de servodirecție. Echipa noastră de mecanici calificați este aici pentru a te ajuta să menții direcția mașinii tale într-o stare optimă de funcționare.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis