Schimb ulei diferential

Importanța Uleiului în Diferențial și Semnele de Avertizare pentru Schimb

Diferențialul este o componentă esențială a sistemului de transmisie a mașinii, responsabilă pentru distribuirea puterii între roțile din aceeași punte și gestionarea diferențelor de viteză în viraje sau condiții de tracțiune inegală. Uleiul din diferențial joacă un rol crucial în menținerea funcționării optime a acestei componente. Iată de ce schimbul regulat al uleiului din diferențial este important și semnele care indică momentul potrivit pentru aceasta:

Funcția Uleiului în Diferențial:

 1. Lubrifiere și Reducerea Frecării: Uleiul din diferențial funcționează ca un lubrifiant între angrenajele și rulmenții din interiorul acestuia. Acesta reduce frecarea dintre părțile în mișcare, prevenind uzura prematură și deteriorarea.

 2. Răcire: Uleiul ajută la disiparea căldurii generate în timpul funcționării diferențialului, prevenind supraîncălzirea și păstrând temperaturile în limitele normale.

Importanța Vâscozității Uleiului:

Vâscozitatea uleiului este o proprietate crucială. Uleiul cu o vâscozitate corectă asigură mișcarea fluidă a părților din diferențial și reduce frecarea. În condiții normale, uleiul mai subțire (mai puțin vâscos) este preferat în diferențialul de pe roțile din față, pentru a permite o distribuție mai bună a puterii în viraje și în cazul unei tracțiuni inegale.

Semne care Indică Nevoia de Schimbare a Uleiului din Diferențial:

 1. Zgomote Anormale: Zgomotele sau scârțâiturile în timpul virajelor sau în timpul mersului în linie dreaptă pot indica uzura sau insuficiența uleiului în diferențial. Acest lucru poate indica necesitatea unui schimb.

 2. Vibratii sau Căldură Excesivă: Dacă simți vibrații sau căldură excesivă provenind din zona diferențialului, acestea pot fi semne ale unor probleme în sistem. Uleiul uzat sau insuficient poate contribui la aceste simptome.

 3. Scăderea Eficienței: Dacă observi o scădere a performanței vehiculului în viraje sau o pierdere de tracțiune pe o roată, acest lucru poate indica o distribuție incorectă a puterii datorată uleiului deteriorat.

 4. Ulei Murdar sau Contaminat: Verifică nivelul și culoarea uleiului din diferențial. Uleiul murdar, închis la culoare sau cu impurități ar putea indica nevoia de înlocuire.

 5. Dificultăți în Schimbarea Vitezelor: Dacă diferențialul este dotat cu trepte de viteză (cum ar fi în cazul camioanelor), schimbarea dificilă sau zgomotoasă a acestora poate semnala nevoia de schimb a uleiului.

Respectarea intervalului de schimb și utilizarea uleiului corect, conform specificațiilor producătorului, sunt esențiale pentru a menține diferențialul în stare bună de funcționare. Schimbarea uleiului la timp va prelungi durata de viață a diferențialului și va asigura o experiență de condus sigură și fără probleme. Echipa noastră de specialiști este aici pentru a te ajuta să îți menții mașina în cea mai bună formă.

Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau ai întrebări, nu ezita să întrebi. Sunt aici pentru a te ajuta!

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis