Schimb ulei cutie viteza manuala

Schimbarea Uleiului din Cutia de Viteză – Importanța și Semnele de Avertizare

Cutia de viteză este o componentă esențială a sistemului de transmisie al mașinii tale, responsabilă pentru schimbarea treptelor de viteză și transmiterea puterii de la motor către roți. Uleiul din cutia de viteză are un rol crucial în menținerea funcționării optime a acestui sistem. Schimbul regulat al uleiului din cutia de viteză este important pentru a preveni uzura excesivă și a asigura o experiență de condus confortabilă și sigură.

Recomandări pentru Schimbul Uleiului din Cutia de Viteză:

Intervalul de Schimb: Schimbarea uleiului din cutia de viteză ar trebui să fie planificată în funcție de indicațiile producătorului mașinii tale. De obicei, acest interval se bazează fie pe numărul de kilometri parcurși, fie pe perioade calendaristice (de exemplu, la fiecare 60.000 km sau la 3 ani). În orice caz, schimbul uleiului nu ar trebui să depășească 100.000 km.

Tipul de Cutie de Viteză: Schimbul uleiului poate varia în funcție de tipul de cutie de viteză. Mașinile cu cutie de viteză automată necesită schimburi mai frecvente de ulei în comparație cu cele cu cutie de viteză manuală. Acest lucru se datorează faptului că cutiile automate generează mai multă căldură și pot conduce la uzura mai rapidă a uleiului.

Stilul de Conducere: Stilul de conducere poate influența durata de viață a uleiului din cutia de viteză. Dacă conduci în condiții de trafic intens, cu oprire și pornire frecventă, sau în medii cu temperaturi extreme, uleiul se poate uzura mai rapid. În astfel de cazuri, este posibil să fie necesar să schimbi uleiul mai devreme decât intervalul recomandat.

Semne care Indică Nevoia de Schimbare a Uleiului din Cutia de Viteză:

Nivelul de Ulei: Verifică nivelul de ulei din cutia de viteză prin bușonul din partea superioară a acesteia. Dacă nivelul este scăzut, este un semn că trebuie să completezi sau să schimbi uleiul.

Culoarea Uleiului: Dacă uleiul din cutia de viteză are o culoare închisă sau închisă la culoare, acesta s-ar putea să-și fi pierdut proprietățile și să necesite înlocuire.

Schimbarea Greoaie sau Neuniformă a Vitezelor: Dacă observi dificultăți în schimbarea treptelor de viteză, schimbări întârziate sau neregulate, aceasta poate indica uzura uleiului și nevoia de schimb.

Zgomote și Scârțâituri: Zgomotele neobișnuite în timpul schimbării treptelor de viteză, precum și scârțâituri sau zgomote metalice pot semnala probleme cu uleiul sau cu componentele cutiei de viteză.

Vibratii sau Schimbări Bruște: Vibrațiile sau schimbările bruște în timpul conducerii pot indica probleme la nivelul cutiei de viteză și pot fi asociate cu calitatea uleiului.

În concluzie, schimbul regulat al uleiului din cutia de viteză este esențial pentru a menține performanța și fiabilitatea acestei componente critice. Respectarea intervalului de schimb, atenția la semnele de avertizare și consultarea unui specialist în service pentru îngrijirea cutiei de viteză te vor ajuta să eviți problemele costisitoare și să te bucuri de o experiență de condus optimă. Venind la service-ul nostru, vei beneficia de

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis