Schimb ulei cutie viteza automata

Servicii de Schimb și Întreținere a Uleiului la Cutia de Viteză Automată

Cutia de viteză automată este o componentă esențială în funcționarea mașinii tale, asigurând schimbarea treptelor de viteză în mod automat și oferind confortul unei conduceri fără a fi necesar să schimbi manual treptele de viteză. Pentru ca cutia de viteză automată să funcționeze în mod optim și să aibă o durată de viață lungă, este necesar să acorzi atenție deosebită întreținerii uleiului din aceasta.

Uleiul din cutia de viteză automată îndeplinește mai multe roluri cruciale:

Lubrifiere: Uleiul asigură lubrifierea componentelor interne ale cutiei de viteză, prevenind uzura prematură și asigurând schimbarea treptelor de viteză fără frecări excesive. Cu timpul, uleiul își pierde proprietățile de lubrifiere și poate afecta funcționarea cutiei de viteză.

Răcire: Funcționarea cutiei de viteză generează căldură, iar uleiul are rolul de a răci aceste componente. Cu timpul, căldura acumulată poate deteriora uleiul, ceea ce afectează eficiența răcirii și poate duce la suprasolicitarea cutiei de viteză.

Curățare și protecție: Uleiul contribuie la menținerea curățeniei în cutia de viteză prin eliminarea particulelor de uzură și a reziduurilor. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării componentelor interne.

Pentru a asigura buna funcționare a cutiei de viteză automată, producătorul mașinii recomandă schimbarea uleiului la intervale regulate, de obicei la fiecare 60.000 km sau la 2-3 ani, în funcție de cât de mult conduci și de condițiile de utilizare.

Semnele care indică nevoia schimbării uleiului la cutia de viteză automată includ:

Culoarea și mirosul: Dacă uleiul este murdar, prezentă impurități sau are o culoare închisă, este semn că își pierde proprietățile și trebuie înlocuit.

Modificări în schimbarea treptelor de viteză: Dacă observi schimbări bruste sau întârzieri în schimbarea treptelor de viteză, acesta poate fi un semn că uleiul nu mai funcționează corespunzător.

Zgomote neobișnuite: Zgomotele sau zvâcnirile la schimbarea treptelor de viteză pot indica probleme la cutia de viteză, posibil legate de calitatea uleiului.

Vibratii sau scurgeri: Dacă observi vibrații excesive sau scurgeri de ulei în zona cutiei de viteză, este important să consulți un specialist pentru a verifica starea uleiului și a cutiei.

Schimbarea uleiului la cutia de viteză automată nu este o operațiune simplă și necesită cunoștințe tehnice și echipament adecvat. Echipa noastră de profesioniști este pregătită să ofere servicii de schimb și întreținere a uleiului la cutia de viteză automată, asigurându-te că mașina ta va funcționa în condiții optime și că vei evita probleme costisitoare în viitor.

Așadar, vino la service-ul nostru pentru a beneficia de servicii de calitate și a te asigura că cutia ta de viteză automată va funcționa în mod optim și va contribui la o experiență de condus confortabilă și sigură.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis