Schimb ulei servo-directie

Servicii de Întreținere a Cutiei de Transfer pentru Aotvehicule

Cutia de transfer este o componentă esențială în sistemul de transmisie al mașinilor cu tracțiune integrală (4×4), 4WD sau AWD. Acestă componentă are rolul crucial de a transfera puterea din cutia de viteze către cele două punți, asigurând o distribuție corectă a tracțiunii. Deși mașinile cu tracțiune pe față sau pe spate au o transmisie directă către puntea respectivă, vehiculele cu tracțiune integrală necesită transferul de putere către ambele punți.

Cutia de transfer poate fi o componentă simplă sau poate include un reductor, iar în cazurile mai complexe, poate fi controlată electronic, permițând transferul automat sau selectiv de putere către punți.

Rolul principal al cutiei de transfer este de a egaliza rotația între puntea din față și cea din spate. Deoarece roțile din față și cele din spate pot avea rotații diferite din cauza virajelor sau a obstacolelor, cutia de transfer este esențială pentru menținerea echilibrului și controlului vehiculului. Prin intermediul acestei componente, cutia de transfer acționează ca un diferențial, asigurând că roțile se învârt în mod corect, evitând blocarea uneia dintre ele.

Blocarea unei roți poate duce la pierderea controlului asupra vehiculului și potențiale accidente, mai ales la viteze mari. De aceea, buna funcționare a cutiei de transfer este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Dacă cutia de transfer este supusă unui efort excesiv sau este uzată, poate să cedeze, ceea ce poate fi periculos și poate duce la daune semnificative la mașină. De aceea, este recomandat să efectuezi înlocuirea sau întreținerea cutiei de transfer la momentul potrivit, pentru a evita situații neplăcute în trafic și pentru a proteja integritatea vehiculului tău.

Echipa noastră de mecanici specializați la CarClinicService este pregătită să îți ofere servicii profesionale de întreținere și înlocuire a cutiei de transfer pentru mașinile cu tracțiune integrală. Vino la service-ul nostru pentru a asigura buna funcționare a acestei componente vitale și pentru a te bucura de o experiență de condus sigură și confortabilă.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis