Schimb rulment ambreiaj

Importanța și Semnele de Defecțiune ale Rulmentului Ambreiajului

Rulmentul ambreiajului, cunoscut și sub denumirea de rulment de presiune, este o componentă esențială a sistemului de ambreiaj al mașinii tale. Acest rulment are rolul de a transmite presiunea din pedală către placa de presiune a ambreiajului, permițând dezbranșarea și angrenarea ambreiajului.

Importanța Rulmentului Ambreiajului:

 1. Transferul Presiunii: Rulmentul ambreiajului permite transferul presiunii exercitate asupra pedalei de ambreiaj către placa de presiune, ceea ce permite dezbranșarea și angrenarea ambreiajului pentru schimbarea treptelor de viteză.

Semnele de Defecțiune ale Rulmentului Ambreiajului:

 1. Zgomote Anormale: Unul dintre primele semne ale defecțiunii rulmentului de presiune poate fi apariția unor zgomote anormale atunci când apeși pedala de ambreiaj. Aceste zgomote pot varia de la scârțâituri la sunete metalice.

 2. Pulsarea Pedalei de Ambreiaj: Dacă pedala de ambreiaj prezintă o pulsare sau o mișcare neuniformă atunci când este apăsată, acesta poate fi un semn al uzurii sau defectării rulmentului.

 3. Dificultăți la Angrenare/Dezbranșare: Dacă observi dificultăți în a angrena sau dezbrânșa ambreiajul, sau dacă simți că pedală de ambreiaj este mai grea decât de obicei, acesta poate indica o problemă cu rulmentul de presiune.

 4. Zgomot la Schimbarea Vitezelor: Un zgomot specific sau un clinchet la schimbarea treptelor de viteză poate indica uzura sau defectarea rulmentului ambreiajului.

 5. Imposibilitatea de a Angrena Treptele de Viteză: În cazuri avansate de defecțiune, rulmentul de presiune poate împiedica complet angrenarea treptelor de viteză, ceea ce face mașina nefuncțională.

Importanța Schimbării Rulmentului Ambreiajului la Timp:

 1. Funcționarea Corectă a Ambreiajului: Rulmentul de presiune este esențial pentru corecta funcționare a sistemului de ambreiaj, asigurând dezbranșarea și angrenarea ambreiajului în mod corespunzător.

 2. Prevenirea Daunelor Suplimentare: Ignorarea semnelor de uzură ale rulmentului ambreiajului poate duce la defectarea și a altor componente ale sistemului de ambreiaj, generând costuri mai mari de reparații.

Concluzie:

Rulmentul ambreiajului este o componentă esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului de ambreiaj al mașinii tale. Detectarea semnelor de defecțiune și înlocuirea promptă a rulmentului uzat sau defect este vitală pentru menținerea funcționării corecte a ambreiajului și pentru asigurarea siguranței și performanțelor mașinii pe drumurile publice. Consultă un service auto profesionist pentru evaluarea și înlocuirea rulmentului ambreiajului pentru a te asigura că mașina ta rămâne în stare bună de funcționare și în siguranță pe drum.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis