Schimb pompa ambreiaj

Importanța și Semnele de Defecțiune ale Pompei de Ambreiaj

Pompa de ambreiaj este o componentă crucială a sistemului de ambreiaj hidraulic, având rolul de a pompa lichidul de ambreiaj către cilindrul de acționare, care ulterior acționează rulmentul de presiune. Sistemele de ambreiaj hidraulice sunt recunoscute pentru eficiența și performanța lor superioară în comparație cu sistemele de ambreiaj cu cablu.

Importanța Pompei de Ambreiaj:

 1. Funcționarea Sistemului de Ambreiaj Hidraulic: Pompa de ambreiaj are rolul de a crea presiune în circuitul de lichid de ambreiaj, care este apoi direcționat către cilindrul de acționare. Aceasta permite acționarea corespunzătoare a rulmentului de presiune și, implicit, angrenarea și dezbrănșarea ambreiajului.

 2. Eliberarea Aerului din Circuit: Pompa de ambreiaj ajută la eliminarea aerului din circuitul hidraulic de ambreiaj, asigurând astfel o funcționare eficientă a sistemului.

Semnele de Defecțiune ale Pompei de Ambreiaj:

 1. Modificări la Pedala de Ambreiaj: Dacă observi că pedala de ambreiaj nu se comportă normal și prezintă modificări în ceea ce privește poziția, rezistența sau simțul la apăsare, acesta poate indica o problemă la pompă.

 2. Pedala Blochează sau se Apasă Ușor: Dacă pedala de ambreiaj devine greu de apăsat sau, dimpotrivă, se apasă foarte ușor și fără rezistență, aceasta poate semnala o problemă cu funcționarea corectă a pompei.

 3. Presiune Redusă sau Inconstantă: Dacă simți că presiunea pe pedala de ambreiaj este scăzută sau inconstantă, iar angrenarea și dezbrănșarea ambreiajului devin dificile, aceasta poate indica o defecțiune a pompei.

 4. Pedala Nu Revine Corect: Dacă pedala de ambreiaj nu revine la poziția inițială după ce a fost apăsată, acest lucru poate fi cauzat de o problemă la pompă sau în circuitul hidraulic.

Importanța Reparării sau Înlocuirii Pompei de Ambreiaj:

 1. Funcționarea Corectă a Sistemului de Ambreiaj: Pompa de ambreiaj este esențială pentru funcționarea corectă a unui sistem de ambreiaj hidraulic. Defecțiunile la pompă pot duce la imposibilitatea de a angrena sau dezbrănșa ambreiajul corespunzător.

 2. Evitarea Daunelor Ulterioare: Ignorarea semnelor de defecțiune poate duce la agravarea problemei și la necesitatea de a efectua reparații mai complexe sau costisitoare ulterior.

Concluzie:

Pompa de ambreiaj joacă un rol esențial în funcționarea corectă a sistemului de ambreiaj hidraulic al mașinii tale. Detectarea semnelor de defecțiune și repararea sau înlocuirea promptă a pompei uzate sau defecte este crucială pentru asigurarea unui sistem de ambreiaj funcțional și pentru menținerea siguranței și performanțelor mașinii pe drum. Consultă un service auto profesionist pentru evaluarea și repararea sau înlocuirea pompei de ambreiaj pentru a te asigura că mașina ta funcționează corect și este în siguranță.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis