Schimb Pivoti

Importanța Pivoților în Sistemul de Suspensie

Pivoții reprezintă componente esențiale în sistemul de suspensie al mașinii tale. Acestea sunt responsabile pentru menținerea mobilității roților și pentru conectarea fuzetei la basculă. Pivoții sunt construiți din materiale metalice, având bucșe de cauciuc și bile, și sunt proiectați pentru a absorbi șocurile și vibrațiile din drum. În contextul condițiilor dificile ale carosabilului din România, în care gropile și denivelările sunt frecvente, pivoții sunt solicitate intens, ceea ce poate duce la uzură și necesitatea schimbării lor frecvente.

Rolul și Semnele de Uzură ale Pivoților:

 1. Absorbția Șocurilor: Pivoții au rolul de a prelua și absorbi șocurile și vibrațiile provenite de la roată. Acest lucru contribuie la confortul pasagerilor și la protejarea sistemului de suspensie.

 2. Semne Auditive: Unul dintre primele semne ale uzurii pivoților este apariția unor zgomote atunci când treci peste denivelări sau gropi. Aceste zgomote pot fi cauzate de deteriorarea bucșelor de cauciuc sau a bilelor din interiorul pivoților.

 3. Joc în Roată: Pe măsură ce uzura avansează, poți observa un joc crescut în roată sau direcție. Aceasta poate fi cauzată de deteriorarea biletelor metalice din interiorul pivoților.

Importanța Schimbării Pivoților la Timp:

 1. Siguranță: Pivoții sunt componente critice pentru siguranța ta în trafic. Uzura excesivă a pivoților poate duce la o manevrabilitate slabă a mașinii, la instabilitate în timpul deplasării și chiar la desprinderea roții, punând în pericol atât siguranța ta, cât și a celorlalți participanți la trafic.

 2. Evitarea Accidentelor: Deteriorarea pivoților poate duce la defecțiuni grave, inclusiv la ruperea acestora. Aceasta poate cauza pierderea controlului asupra mașinii și poate genera accidente grave.

 3. Păstrarea Confortului și Performanțelor: Pivoții afectați pot duce la disconfort în timpul condusului, zgomote deranjante și pierderea preciziei în direcție. Prin schimbarea pivoților la timp, vei menține confortul și performanțele mașinii la nivel optim.

Alegerea Calității și Siguranței:

Apelează la servicii profesionale și de calitate pentru schimbarea pivoților. Componentele de înaltă calitate asigură durabilitatea și performanțele corecte ale sistemului de suspensie. Schimbarea pivoților înainte ca aceștia să ajungă într-o stare critică este esențială pentru prevenirea accidentelor și pentru menținerea siguranței tale în trafic.

Concluzie:

Pivoții joacă un rol crucial în asigurarea confortului, stabilității și siguranței mașinii tale. Observarea semnelor de uzură a pivoților și schimbarea lor la timp este vitală pentru a evita complicații grave și pentru a menține un nivel optim de siguranță în trafic. Schimbarea pivoților la un service auto profesionist și de încredere te va ajuta să beneficiezi de experiență confortabilă și sigură în timpul deplasărilor tale.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis