Schimb kit ambreiaj

Importanța și Semnele de Defecțiune ale Kitului de Ambreiaj

Kitul de ambreiaj este o componentă esențială a transmisiei mașinii tale și asigură controlul asupra transferului de putere dintre motor și cutia de viteze. Acesta este alcătuit din trei componente principale: discul de ambreiaj, placa de presiune și rulmentul.

Importanța Kitului de Ambreiaj:

 1. Transferul Puterii: Kitul de ambreiaj permite debranșarea temporară a motorului de cutia de viteze, permițând schimbarea treptelor de viteză și oprirea mașinii fără a opri motorul.

Semnele de Defecțiune ale Kitului de Ambreiaj:

 1. Patinarea Ambreiajului: Dacă observi că mașina accelerează încet sau că viteza crește în mod neașteptat în timp ce apeși accelerația, aceasta poate indica patinarea discului de ambreiaj și uzura sa.

 2. Miros de Ambreiaj Ars: Un miros caracteristic de garnitură arsă poate semnala patinarea excesivă a ambreiajului și necesitatea schimbării acestuia.

 3. Vibrații ale Volanului: Vibrațiile neobișnuite ale volanului pot indica probleme cu kitul de ambreiaj, mai ales în cazul mașinilor diesel.

 4. Pedală Moale sau Tare: Pedala de ambreiaj poate deveni prea tare sau prea moale, semnalând uzura sau defectarea discului, plăcii sau rulmentului.

 5. Nivelul Redus de Lichid Hidraulic: Scăderea nivelului de lichid hidraulic și prezența umezelii sub pedală pot indica o defecțiune în sistemul de ambreiaj.

 6. Dificultăți la Schimbarea Vitezelor: Dificultăți la intrarea sau schimbarea treptelor de viteză pot indica o problemă cu placa de presiune sau discul de ambreiaj.

Importanța Schimbării Kitului de Ambreiaj la Timp:

 1. Menținerea Controlului: Kitul de ambreiaj defect poate duce la pierderea controlului asupra transmisiei și a schimbării treptelor de viteză, ceea ce poate fi periculos în trafic.

 2. Prevenirea Daunelor Suplimentare: Ignorarea semnelor de uzură poate duce la deteriorarea și a altor componente ale transmisiei, generând costuri mai mari de reparații.

Concluzie:

Kitul de ambreiaj este o componentă crucială pentru funcționarea corectă a transmisiei mașinii. Detectarea semnelor de defecțiune și înlocuirea promptă a kitului de ambreiaj uzat sau defect este esențială pentru a menține funcționarea corectă a transmisiei și pentru a asigura o experiență de condus sigură. Consultă un service auto profesionist pentru evaluarea și înlocuirea kitului de ambreiaj, pentru a te asigura că mașina ta rămâne în stare bună de funcționare și în siguranță pe drumurile publice.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis