Revizie auto

Importanța Reviziei Auto

De ce este esențială o revizie auto regulată, indiferent de tipul de autovehicul?

Înțelegerea necesității unei întrețineri și revizii auto constante este crucială pentru asigurarea funcționării optime și a siguranței autovehiculului tău. Vom explora beneficiile și dezavantajele intervalelor de întreținere fixe și flexibile și vei afla despre serviciul de revizie.

La CarClinicService, oferim servicii de revizie pentru o gamă diversă de autoturisme, inclusiv: Audi, BMW, Mercedes-Benz, Mini, Volkswagen, Skoda, Renault, Peugeot, Bentley, Ford, Volvo, Chrysler, Citroen, Honda, Hyundai, Jeep, Land Rover, Kia, Nissan, Mitsubishi, Porsche, Toyota, Mazda, Maserati și Opel.

Interval de revizie fix sau flexibil

Indiferent de vehicul, întreținerea este necesară. Multe componente și consumabile în mașini necesită verificări și înlocuiri regulate pentru a asigura funcționarea în siguranță a autovehiculului. Uzura acestor componente depinde în mare măsură de condițiile de operare, iar producătorii ajustează specificațiile de revizie pentru a ține cont de condițiile normale sau medii. Intervalul fix de revizie poate fi benefic pentru vehiculele cu kilometraj anual redus și/sau pentru stilul de conducere lejer. Pe de altă parte, un interval de revizie flexibil poate fi mai potrivit pentru autovehiculele cu performanțe peste medie sau condiții de operare extreme.

Într-o eră de tehnologie avansată a vehiculelor, senzorii și software-ul pot detecta uzura și pot genera notificări pentru revizii bazate pe nevoi. Aceasta permite adaptarea reviziilor la comportamentul de conducere și la condițiile specifice ale autovehiculului. Această abordare nu garantează un număr mai mic de vizite la service, deoarece anumite elemente, precum lichidul de frână și uleiul de motor, necesită înlocuiri la intervale regulate, indiferent de comportamentul de conducere.

Importanța înlocuirii componentelor

Datorită unor factori tehnici sau economici, unele componente nu rezistă pe întreaga durată de viață a unui autovehicul. Acestea includ piese care suferă uzură (cum ar fi plăcuțele de frână, anvelopele) sau care își pierd funcționalitatea în timp (de exemplu, bateriile de pornire, curelele de cauciuc ale ștergătoarelor de parbriz). Dacă aceste componente nu sunt înlocuite din cauza uzurii, ele pot să își piardă funcționalitatea din cauza factorilor chimici sau fizici (de exemplu, lichidele de răcire, lubrifianții).

O revizie auto efectuată corect implică înlocuirea fluidelor uzate și a pieselor de uzură, precum și verificarea ansamblurilor critice. De asemenea, autovehiculul este supus unei verificări complete pentru a identifica probleme potențiale. Dacă este necesar, producătorul poate iniția și campanii de rechemare gratuite pentru a remedia eventuale vulnerabilități. Din păcate, proprietarii nu sunt întotdeauna informați despre astfel de campanii.

În final, revizia auto are ca scop menținerea și asigurarea bunei funcționări a vehiculului tău. Fiecare componentă în mișcare necesită întreținere pentru a preveni deteriorarea și a asigura siguranța pe șosea.

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis