Reparatii Motoare

Repararea unui motor defect poate deveni o sarcină financiară semnificativă. Motoarele moderne pot rula până la sute de mii de kilometri, presupunând că vehiculul este întreținut corespunzător și regulat. Este posibilă repararea unui motor stricat? Teoretic, da. Dar atenție! Rezultatele unui diagnostic sau reparații eronate te pot costa mai mult pe termen lung decât înlocuirea. De aceea, este crucial să selectezi service-ul auto adecvat pentru a se ocupa de reparațiile motorului tău, indiferent dacă funcționează pe benzină sau diesel. Un astfel de loc ar fi Service Auto Vitan, care oferă lucrări de calitate pentru serviciile sale.

Cu un plan de întreținere respectat, un motor cu ardere internă ar trebui să dureze cel puțin 250.000 de kilometri sau 15-20 de ani fără incidente majore. Din nefericire, acest lucru nu este întotdeauna realizabil. Dacă motorul se defectează mai devreme, nu înseamnă neapărat o pierdere totală a vehiculului. În anumite situații, repararea motorului poate fi de ajutor. Ce presupune o reparație a motorului?

Repararea implică refacerea funcționalității sale. Acest lucru poate include doar părți individuale sau poate necesita o reevaluare completă a întregii unități. În timpul unei revizuiri complete, întregul motor este dezasamblat și apoi reasamblat. Cauzele defectării motorului

Într-un motor cu ardere internă există numeroase piese care se rotesc, precum arborele cotit, pistoanele din cilindru și supapele din chiulasă sau care circulă (circuitul de răcire și ulei). Fie că sunt fluctuații ale producției, uzura materialului, întreținerea necorespunzătoare, garnitura defectă a chiulasei, ruperea curelei de distribuție sau defectarea turbocompresorului, toate acestea pot cauza daune motorului și, prin urmare, necesită reparații ale motorului.

Repararea motorului implică dezasamblarea și curățarea componentelor motorului. Toate componentele sunt inspectate și piesele uzate sunt separate. Următorul pas este verificarea blocului de cilindri. Cele mai mici devieri de la standard sunt suficiente pentru rectificarea cilindrilor în conformitate cu specificațiile producătorului.

Chiulasa este controlată pentru detectarea fisurilor și a deformării. Supapele, scaunele de supapă și ghidajele de supapă sunt întotdeauna înlocuite. Alte componente, precum lagărele, sunt verificate și înlocuite, dacă este cazul.

Tehnologia avansată este utilizată pentru verificarea arborelui cotit. Acesta este evaluat printr-un test de detecție a fisurilor prin metoda electromagnetică, întărit dacă este necesar și polizat. Arborele cotit este reechilibrat la final pentru a asigura o rotație lină. Rulmenții bielă și șuruburile sunt de obicei înlocuiți. Arborele cu came este, de asemenea, înlocuit, dacă este necesar. În plus, canalele de ulei sunt curățate cu precizie pentru a garanta o alimentare continuă cu ulei după reasamblare. Motoarele revizuite, fie că sunt motoare complete cu toate unitățile auxiliare sau motoarele de bază, nu sunt noi după tratament. Dar au fost dezasamblate, verificate, refăcute profesional și reasamblate, conform criteriilor stricte. Toate piesele de uzură sunt înlocuite cu piese noi de cea mai bună calitate care corespund condițiilor de livrare din fabrică. Sunt verificate, de asemenea, toate componentele auxiliare, cum ar fi pompele și răcitoarele, sistemul de aprindere și orice turbocompresoare. Dacă acestea sunt fragilizate, vor fi reparate sau înlocuite.

Repararea motorului la un service auto autorizat RAR îți oferă garanția că vei beneficia de servicii de înaltă calitate și vei putea beneficia de o mașină care nu vă va crea probleme mult timp. Prin urmare, dacă motorul autovehiculului tău dă semne că ceva nu este în regulă, Service Auto Vitan te îndeamnă să acționezi imediat și să-ți programezi o reparație a acestuia!

Carclinic Service

Te asteptam in service-ul nostru pentru a beneficia de cea mai buna expertiza mecanica si electrica.

Apeleaza-ne pentru orice problema

0762 894 858

Program Service

 • Luni

  09:00 - 18:00

 • Marti

  09:00 - 18:00

 • Miercuri

  09:00 - 18:00

 • Joi

  09:00 - 18:00

 • Vineri

  09:00 - 18:00

 • Sambata

  09:00 - 14:00

 • Duminica

  inchis