Program: Luni - Vineri 9:00 - 18:00
 Plăcuțele de frână: cum să nu faceți alegerea greșită

Plăcuțele de frână: cum să nu faceți alegerea greșită

Plăcuțele de frână sunt elemente importante ale sistemului de frânare, de care depinde siguranța tuturor participanților la trafic. Prin urmare, alegerea lor necesită o abordare responsabilă. Vă vom spune ce să căutați când vreți să cumpărați.

Tipuri de plăcuțe de frână:

  • semi-metalice;
  • din aliaje slabe de oțel;
  • organice;
  • ceramice.

Plăcuțele de frână sunt formate dintr-o placă de susținere și o garnitură de fricțiune, pentru producția cărora pot fi folosite peste zece componente.

Compoziția plăcuțelor de frână semi-metalice include cel puțin 65% metal. Restul de 35% este un amestec de grafit și materiale anorganice. Avantajul acestui tip de plăcuțe este abilitatea de a absorbi eficient căldura, dezavantajul este duritatea lor excesivă, ceea ce duce la uzura prematură a discului de frână.

Plăcuțe de frână din aliaj slab de oțel sunt realizate din materiale organice, cu adaos de metale (nu mai mult de 30%). Ele au o bună conductivitate termică și asigură o frânare mai eficientă. Ele costă aproape dublu comparativ cu cele semi-metalice.

Kevlarul, sticla și carbonul sunt materialele de bază pentru fabricarea de plăcuțelor de frână organice. Compoziția acestor componente nu include mai mult de 15% metal. Ele sunt moi și silențioase, dar sunt supuse uzurii mai mult decât alte tipuri de plăcuțe, prin urmare, ele nu sunt potrivite pentru amatorii de șofat agresiv.

Compoziția plăcuțelor de frână ceramice include fibre ceramice, cauciuc sintetic și metale neferoase. Astfel de plăcuțe asigură un coeficient de frecare constant, fiind mai puțin abrazive. Sunt cea mai bună alegere pentru șofatul sportiv. Ele sunt mai scumpe decât alte tipuri de plăcuțe de frână.

Recomandări la alegerea plăcuțelor de frână

  • alegeți plăcuțe similare în compoziție cu discurile de frână și produse sub același brand;
  • când cumpărați componentele, ghidați-vă după condițiile de funcționare și stilul de conducere;
  • cumpărați plăcuțe numai de la producători de încredere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button