Program: Luni - Vineri 9:00 - 18:00
 De ce e bine sa schimbam uleiul la timp

De ce e bine sa schimbam uleiul la timp

Uleiul este absolut vital pentru motorul mașinii. Acesta elimină sau reduce frecările ce apar între suprafețele componentelor în mișcare. De exemplu, uleiul asigură lubrifierea pistoanelor cât timp acesta se deplasează în interiorul cilindrilor. Fără ulei, frecarea dintre componente ar produce atât de multă căldură încât acestea ar ajunge să se sudeze între ele. De aceea, pentru a păstra motorul în cea mai bună condiție, uleiul trebuie schimbat la intervale regulate.

In ulei, de-a lungul timpului se acumuleaza praf, reziduri si alte substante toxice, chiar daca filtrul de ulei le retine in mare parte…La un moment dat acest filtru se va infunda si uleiul murdar va ajunge in motor prin valva de siguranta. Uleiul devine astfel gros si abraziv, deci va produce daune si uzura componentelor motorului

 

De aceea, daca doriti sa evitati situatii in care va puteti lovi de cheltuieli si investitii majoare in reparatii, este obligatoriu sa respectati intervalul de schim de ulei mentionat de catre producator.Unii sofer care parcurg multi kilometri schimba chiar mai devreme de termen. Acest lucru nu este neaparat obligatoriu, insa asigura o stare buna a motorului si o fiabilitate pe termen lung.

Cum iti dai seama daca uleiul trebuie schimbat

  • schimbarea culorii, în cazul în care acesta capătă o nuanță închisă
  • schimbarea texturii, în cazul în care acesta capătă o textură nisipoasă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button